Colorfullife
11Jun/14

Organisera är skoj

Jag har hittat en perfekt sida för dig som vill köpa kontorsmaterial - titta på staples.com. Det finns även en massa annat där ser jag, men jag fastnade framför allt för dymoapparaten. Jag älskar att organisera, rensa och sortera. Städa är mindre kul, men att få ordning överallt tycker jag är roligt. Dymon är alltså en av mina bästa vänner. 😉 Jag brukar märka allt ifrån lådor och pärmar till locken på kryddorna. Kryddorna står nämligen lite dumt till i en låda där man bara ser locket. Att behöva lyfta på varje burk för att hitta rätt känns lite onödigt när det är så smidigt att märka ut vilken som är vilken.

staples2

Sedan hittade jag en annan söt och rolig skylt på samma sida. En sådan skulle man skaffa till badrummet, helt klart! Det finns även skyltar till själva dörren, men den här var extra kul.

staples1

Kram

7Apr/14

Sådd och shopping

Jag har sått tagetes och hoppas på fin skörd att flytta ut till sommaren. Hittade några gamla frön jag fått från mormors trädgård och alldeles glömt bort. Nu ska det blir orange och fint i krukorna!

 plantera

Shoppade en hel del på tgr förra veckan, men redan nu hade de fått in en hel del fint igen. Billigt är det ju också, så det går liksom inte att låta bli. 😉

tgr

Kram

22Jan/13

Naglar

Nail art är något som blivit väldigt populärt nu och jag har fallit för trycket och har önskat mig några stämplar i födelsedagspresent. Vi får väl se om jag får några. :) Vill man inte vara så avancerad, så går det ju att snygga till naglarna med små enkla medel. Här är mina naglar från i somras:

Naglar

naglar

naglar

Kram

Taggat under: , 3 Kommentarer
11Sep/12

Geocaching

Som sagt så har jag upptäckt geocaching under sommaren och fastnat totalt för det! Jag har redan tagit över 400 cacher och många fler lär det bli! Jag behöver verkligen inte fler intressen, det räcker och blir över som det är...men långtråkigt lär jag aldrig få i alla fall! För er som undrar vad geocaching innebär så kan man enkelt beskriva det som en skattjakt med gps. Över hela världen finns det cacher gömda i olika storlek, olika svårighet och olika terräng. Det skulle förvåna mig om DU inte har en cache inom en km där du sitter just nu. Förmodligen en hel del dessutom, men det beror så klart på var man bor. Jag bor i en håla mellan Halmstad och Laholm och till och med här finns det flera cacher gömda, även om det så klart finns betydligt fler i Halmstad. Där finns det så många att jag kanske aldrig kommer att lyckas ta alla!

geocaching

Geocaching kan vara förenat med livsfara, här håller jag på att bli uppäten av en krokodil!

Du behöver antingen en smartphone med geocachingapplikationen eller en gps. Det finns en gratisapp att ladda hem om man vill prova på, men sedan vill man definitivt ha betalappen. På geocaching.com kan du se alla cacher som finns, sök på ditt område och kolla! Mitt nick där är Colorful life om du vill söka upp mig. Kolla vilken cache du har närmst, ta dig dit och leta upp den. Signera loggboken och byt ev. bytesgrejer om du känner för det. Sedan loggar du ditt fynd på nätet.

Fördelar med min nya hobby:
- Man kommer ut!
- Man hittar många vackra ställen, kulturhistoriska ställen osv som man inte känner till sedan tidigare. Om du vet ett sådant ställe, så finns det garanterat en cache i närheten! Jag som bott i Halmstad hela mitt liv tycker att jag känner till staden utan och innan, men där hade jag fel. Plötsligt hittar jag ställen jag aldrig varit på, otroligt vackra ställen!

geocaching

- Man får lite motion om man väljer sådana cacher.
- Man lär känna nya människor - både puckon och härliga personer! Självklart är de allra flesta underbara människor, med något undantag. Extra kul är det att det tilltalar alla åldrar, allt ifrån barn till pensionärer. Jag och min kompis Eva cachade tillsammans med ett par goa gubbar, mycket skoj!
- Spänning och utmaning!

geocaching

Här använder Eva sin bil för att kunna nå upp till cachen. Sådana här cacher är det rätt hög terräng på, ifall man vill undvika de. Men med rätt redskap går det alldeles utmärkt, som synes! :)

- Sist, men inte minst, så är det otroligt roligt! Extra kul är det när man hittar en kreativ gömma som inte bara är en vanlig liten burk, utan speciell på ett eller annat sätt. Kreativa gömmor finns det ganska gott om, som tur är!

Fler som fastnat för denna underbara hobby?

Kram

Taggat under: 4 Kommentarer
31Aug/12

Tillbaka efter sommaruppehållet!

Nu är jag tillbaka igen, det är inte klokt så fort sommaren går för att inte tala om semestern. Hur kan veckorna bara rinna iväg så fort?! Men jag har haft det underbart! Vi har semestrat på Öland och Österlen - i övrigt har vi varit hemma och umgåtts med varandra. Under sommaren har vi upptäckt en ny hobby som jag har blivit helt beroende av, nämligen geocaching. Återkommer med mer om det i ett annat inlägg. Som om jag behöver ytterligare en hobby, haha, det råder då aldrig någon brist på saker att göra kan jag säga. Tänkte bjuda på några foton från sommaren:

Tallrik

Lite av sommarbären från balkongen på en tallrik från Lagerhaus.

Kofta

Sitter på en stor hoppkudde och försöker ta ett självporträtt. Det här var allt som kom med! Koftan är jag väldigt glad över, den hittade jag på Gekås. Ibland kan man göra riktiga fynd där! Halsbandet köpte jag på Öland.

naglar

Här kommer handen från samma dag som bilden ovan. Även ringen köpte jag på Öland, de finns att köpa i den lilla shoppen där man går in till Borgholms slottsruin. Nu har jag tre ringar därifrån, de är verkligen sååå fina!

restaurang Linda

En restaurang med så här fint namn var vi förstås tvungna att äta på. Ligger i Mörbylånga på Öland.

Det var allt för idag, men Max har väldigt mycket foton att visa från hur hans sommar har varit, så han lovar att återkomma i ett par omgångar med roliga bilder.

Kram

Taggat under: , 4 Kommentarer
9Jun/12

Sommarlov på bloggen!

sommarlov

Nu tar jag sommarlov härifrån och återkommer när sommaren är över - vi får väl se när det blir, det vill jag inte bestämma nu. Men lägg till mig i din rss-läsare eller på bloglovin, så får du automatiskt reda på när jag är tillbaka! :) Hoppas att du får en riktigt härlig sommar, oavsett vad du gör!

Kram

5Maj/12

Vanish

Jag är buzzador för vanish fläckborttagning just nu, så jag passar på att tipsa om det! Förut har jag inte använt fläckborttagning, så det var väl på tiden va?! Nu ska all min tvätt minsann bli ren och bakteriefri! Vanish är ju dessutom rosa, så det passar mig som handen i handsken! :)

vanish

Kram

Postat i: Övrigt 1 kommentar
9Mar/12

Final för melodifestivalen

Så är det äntligen dags för denna stora händelse, hihi! Jag älskar melodifestivalen!

Så här ser startfältet ut:
1. David Lindgren
2. Thorsten Flinck
3. Dead by April
4. Lisa Miskovsky
5. Top Cats
6. Loreen
7. Ulrik Munther
8. Björn Ranelid feat. Sara Li
9. Molly Sandén
10. Danny

Så vad tycker jag nu då? Bra fråga... I år känns det faktiskt helt okej med vilken vinnare som helst, utom Ranelid och Top Cats. De två gillar jag verkligen inte, men alla andra är helt okej. David Lindgren är förresten tredje från slutet, så han får heller inte vinna. Men 7 av 10 är helt okej vinnare och det är ovanligt!

Får jag bestämma så vinner Dead by April, de är klart bäst! Dock ska det väldigt mycket till att Loreen inte vinner, typ att helvetet fryser till is eller nåt sånt otroligt konstigt. Hon är en okej vinnare i mina ögon, men jag tycker att flera andra är bättre - kanske till och med alla andra av mina sju vinnare. Men jag är som sagt nöjd i vilket fall.

Flinck är jag lite kär i....och lite rädd för på samma gång. Lite läskigt tilldragande man. För mig får han gärna komma tvåa. Jag tror inte att låten funkar så bra i Europa, så tvåa blir en lagom plats. Danny är nog den som har störst chans i Europa, om man ska se det så.

Vad tycker du? Hejar alla på Loreen?

Kram

13Feb/12

Melodifestivalen omgång 2

Då var delfinal 2 klar i årets omgång av melodifestivalen. Sämre omgång kan man nog inte få till, för allt kändes som mer eller mindre skräp tycker jag. Jag tycker att rätt låtar gick till final, dvs Munther och David. Klart bästa låtarna, även om de inte var bra alls... Timoteij var också rätt till andra chansen, däremot hade jag gärna gett den andra platsen till DiLeva istället för till Top Cats, eller vad de nu hette. Extra kul att Davids låt är skriven av Fernando, som gick i samma skola som jag. Tänk när vi hade crazy day och jag och en kompis klädde ut oss till Roy och Roger och sjöng "Macken" inför skolan. Sedan sjöng Fernando någon låt av Michael Jackson och han var en väldigt bra imitatör. Behöver jag säga att det gått bra för honom i musikbranschen och hmmmm...mindre bra för mig och min kompis. Haha! Jag har aldrig påstått att jag kan sjunga. 😉

Mello

 Vad tyckte du?

Kram

6Feb/12

Melodifestivalen deltävling 1

Varje måndag efter en deltävling kommer jag, som vanligt, att skriva mina åsikter. Nu har äntligen den stora musiktävlingen dragit igång igen och ingen kunde vara gladare än jag. Jag älskar melodifestivalen!

Första omgången var ganska svag, precis som den brukar vara. Det brukar bli bättre! Men jag fick en solklar favorit i Dead by april, så det var förstås helt rätt att de gick till final! Loreen var veckans andra finalist, men i min värld hade det räckt att hon hade fått komma till andra chansen. Låten känns som en dussinlåt, en av alla som går ihop med varandra som spelas om och om igen på radion. Helt okej, men jag tycker att Flinck var bättre. Jag är svag för hesa röster och konstiga människor. 😉

I förhand hoppades jag på The Moniker, eftersom han var min favorit förra året. Men i år var hans låt inte alls lika bra. Dock förtjänade han inte att komma sist - i jämförelse med övriga så hade han gått till andra chansen om jag hade fått bestämma.

Resten var skärp. Sean Banan satt min lillebror och min farbror och hejade på och refrängen har blivit en plåga i mitt huvud och då menar jag ingen bra plåga. Jag blir inte av med skiten! 😉 Låt nummer två har jag redan glömt hur den gick, men den var väldigt intetsägande. Afro-Dite var inte alls min smak och Marie Serneholt var väl bäst av skräpet kanske.

Det var veckans rapport. Vad tycker du?

Kram