Colorfullife
12Feb/15

Mellokalas

Jag har fyllt 34 år och fördelen med att fylla år vid den här tiden på året är att man kan ha mellokalas! Melodifestivalen är ett måste för mig, jag missar aldrig en omgång. En riktig nörd är jag! :) Min chef föreslog en pysselkväll om ett par lördagar. Min reaktion: "är du inte klok, det är ju melodifestivalen!" Som tur är har jag ytterligare en jobbarkompis som vägrar missa en omgång, så pysselkvällen får bli en annan kväll.

Här kommer lite bilder från mitt kalas. Givetvis gjorde jag en tårta med loggan och piano på och lite annat som passar temat.

mellokalas

Tårtan är en prinsesstårta (min favorit) med färgad marsipan. Själva loggan är sockerpasta och mellanrummen mellan tangenterna är ritade med livsmedelspennor. Allt från Panduro så klart. Gjorde en liten girlang av en notbok också.

mellokalas1

Servettringar med musiktema.

mellokalas2

Chokladbollar med färgade kokosflingor och noter på tandpetare.

mellokalas3

Morotskaka. Mums!

mellokalas4

Pimpat lite med serpentiner, paljetter och och washitejp.

Kram

28Apr/14

Melodifestivalskalas

Jag måste bara visa tre foton från mitt kalas när jag fyllde år i februari. Helst skulle jag vilja fylla år på sommaren, så att man hade kunnat sitta ute och mysa. Men att kunna ha melodifestivalskalas är minsann inte helt fel det heller! :)

kalas

Jag bakade cupcakes och garnerade de i rosa så klart.

kalas2

Dukningen gick i temat. Musik och mello!

kalas3

Jag tillverkade egna servettringar som passade in på temat. Väldigt enkelt med papper med noter på och foamfigurer.

Kram

16Apr/13

Polkagrispaj

Receptet finns här.

pollkagrispaj

Ja, det är precis lika gott som det låter! Det smakar precis som polkaglass, så om du gillar det så är det här något för dig!

Ps. det är inte bra att blogga om godsaker när man är hungrig! Måste se om det finns något gott i frysen. :)

Kram

Taggat under: Inga kommentarer
21Feb/13

Födelsedagsfika

För ett par veckor sedan fyllde jag år och hade kalas för släkten. Efter maten bjöd vi givetvis på fika och inte vilken fika som helst, utan rooooosa fika! :) Jag bakade kakor och cake-pops och sambon gjorde tårtan. Mums!

rosa fika

cakepops

cakepops

rosa kakor

Rosa sweetmelts och allt strössel har jag köpt hos Panduro. Det har jag visst glömt att tala om här på bloggen. Jag har bytt jobb från Skopunkten till Panduro. Coolt va? Rena himmelriket med alla prylar, men stackars min fina plånbok. :)

Kram

Taggat under: , 1 kommentar
3Nov/12

Älsklingens tårta

Jag har helt glömt att visa min älsklings egengjorda tårta här på bloggen! Han fyllde 43 för ett par veckor sedan och då hade vi kalas. Tårtan gjorde han helt själv, är han inte duktig? :)

prinsesstårta

prinsesstårta

Kram

Taggat under: 2 Kommentarer
19Jan/12

Torsdagsfavoriter

Lila tårta

Love Wow vilken fin tårta! Jag måste nog börja baka! (hittad här)

Rosa stol

Love Snyggt!! (hittad här)

Hallbord

Love Kapa ett bord och få ett snyggt hallbord! (hittad här)

Cake pops

Love Så fina cake-pops att man nästan inte vill äta upp de! (hittad här)

Kram

10Jan/12

Vi har lite julgodis kvar…

...och jag älskar det! Knäck och choklad/polka-vad det nu kan heta - gottgottigottgott!

Julgodis

Knäck

Jag har läst och hört många som tagit bort julen redan, men här är den kvar. Den åker bort på fredag, precis som traditionen säger. Här åker inte den mysigt julen ut före Knut minsann!

Kram

Taggat under: , 5 Kommentarer
13Dec/11

Om man säger till min sambo att köpa lite godis…

....då kommer han hem med det här:

Godis

Hihi, allt jag ville ha var en chokladkaka och pandalakrits. Men det fanns ingen pandalakrits, så då blev det tydligen en massa annat istället. :)

Kram

Taggat under: , 3 Kommentarer
5Dec/11

Glasunderlägg till jul

Jag vill gärna ha även vardagliga grejer lite juliga här hemma, så jag tänkte att varför inte fixa även glasunderläggen i julens anda? Ni som har sett mitt färgglada hem vet att det inte direkt skulle passa sig med annat än en färgglad jul. Så jag använde julpapper från Echo Park. Men det finns mängder med olika julpapper att välja mellan hos Magdas, så det är bara att välja och vraka! Jag gjorde en hel drös:

Glasunderlägg

Glasunderlägg

Först skar jag ut fyrkantiga rutor med måttet 8,5 cm och sedan laminerade jag så att de håller för väta. Man måste ju kunna spilla på underläggen, annars är de inte mycket att ha! Det är dessutom fina mönster på bägge sidor, så man kan vända på underläggen och få helt nya.

Ps. galleriet högst upp här på bloggen är uppdaterat nu, för er som är intresserade av att kika även där.

Kram

Taggat under: , , , 1 kommentar
30Nov/11

Bakat godsaker…

Nu var det rätt längesedan sambon fyllde år, men jag har ju totalt glömt bort att visa mina bakverk. Jag gjorde vaniljkakor och choklad- och marshmellowmuffins. På tal om muffins som skulle jag gärna vilja ha tips på bra recept. Choklad är favoriten, men vad kan man ha i? Vilken är den godaste muffins du ätit och vad var det i den?

Muffins

Vaniljkakor

Kram

Taggat under: 2 Kommentarer