Välkommen till min pysselhörna!

Här bloggas det om pyssel både vitt och brett. Teknikerna är många för det finns ingenting inom DIY som inte är värt att testa eller tipsa om. Jag som skriver denna blogg har själv pysslat så länge jag kan minnas och började som liten med små korsstygnsdykar. Idag syr jag såväl som stickar, virkar, klipper klistrar, snickrar och målar. Det finns alltid ett dussin påbörjade projekt i hörnen hemma hos mig och drömmen är väl att en dag kanske kunna leva på mitt skapande.

Denna blogg har jag startat för att dela med mig av mina kreativa tankar; få tipsa om godbitar som jag stöter på ute i det enorma universum av knåp poch pyssel som finns tillgängligt idag samt för att ibland kanske visa upp något av allt det som jag skapar här hemma.

Allt för Selma

11 Sep 2018

Jag har en högt älskad liten mops som heter Selma. Hon tycker som jag att man helst bör stanna inne, men eftersom hennes toalett finns ute så tvingas vi ut flera gånger om dagen. Tur kanske egentligen. Men så fryser hon lätt, min lilla Selmis, så jag har givetvis sytt upp en liten garderob åt henne. Här är ett mönster som jag testat och som passar väldigt bra på en mops.

Skönhet på flera sätt

10 Sep 2018

Vad skönhet är, det är egentligen något som ligger i betraktarens ögon som det heter. Men man kan ju ge det en liten skjuts på traven, att bli lite snyggare så att säga. Själv älskar jag att sätta färg på tillvaron och så även på mig själv. Jag sminkar mig gärna, både till vardag och fest, men på olika sätt då så klart. En vardagssminkning är lite enklare än vad jag gör om det är fest. Sedan så kan man ju se till att hand om sitt hår, sin hud och så vidare, så att man kanske undviker rynkor i förtid och annat tråkigt.

Hudvård är viktigt

Att smörja in huden det är väldigt viktigt. Själv har jag flera produkter hemma, för ansikte så väl som resten av kroppen. Bra hudvårdsprodukter finns på www.fitline-beautyline.se. Det finns ju en massa olika typer av krämer man kan satsa på, för olika saker. En del är för att hindra rynkor, andra är för att få mer spänst eller mer lyster i huden. Jag har lite av varje i mitt badrumsskåp.

Lukta gott är viktigt det med

En annan sak jag har en hel del av, det är parfymer, då jag tycker det är viktigt att man luktar gott. Sen så klart deo och lite annat smått och gott, som gör att man kan lukta riktigt gott. Det är bra att variera sin parfym med, så att man inte hämmar doften så att säga.

Pågående projekt

5 Sep 2018

Just nu är jag i färd med att sticka ett par vantar. Det blir ett par blåa tumvantar eftersom jag inte har några vantar och det är så väldigt kallt om händerna när man måste gå ut. Jag försöker undvika att gå ut över huvud taget, men man måste ju ibland handla och sånt. 

Vad tycks? Söta va?

Är det så svårt att sluta röka?

3 Sep 2018

Jag har aldrig rökat, eller ja, nu kanske jag ljög lite, tror jag testade när jag var ung. Men jag har aldrig varit en rökare då kan man säga. Inte att jag rökt år ut och in, inte som flera av mina vänner gjort, och gör. Jag tycker det är fler som borde sluta, för det är ju inte direkt hälsosamt att hålla på med? Men det är klart, det kanske inte är så lätt att sluta. Det är ju enkelt för oss icke-rökare att säga att det bara är att lägga av. Men det är nog inte så lätt kanske. En av mina vänner håller på med att försöka sluta. Hon har testat en massa hjälpmedel, som plåster och tuggumin och grejer. Nu är hon inne på e cigg med e juice. Det verkar vara det bästa sättet för henne, för hon har redan minskat på nikotinet.

Vad är då e cigg?

Ja, e cigg är en typ elektronisk cigg med e juice, som man häller i. Denna blir som en ånga, som man drar in. E juicen har nikotin i sig, men man kan visst välja halten på det själv, om jag har fattat rätt. Det känns som att röka säger min kompis, men "nyttigare" eftersom de inte har alla de giftiga ämnena som cigg har. Så vi får väl se, om hon lyckas helt. Om hon gör det så ska jag rekommendera andra att även de ska testa sån e cigg!

Påskpyssel

1 Sep 2018

Jag älskar när högtiderna ryter den monotona vardagslunken, för det ger inspiration att pyssla med något särskilt. Påsken är ju så ljuvlig också, med alla färger! Jag brukar ta mina brorsbarn en dag under påsklovet och pyssla loss med dem. Enkla grejer förstås, men det är så mycigt! Och de älskar det! I år testade vi detta och det blev superfint i påskriset!

Vore skönt med en renovering av badrummet

29 Aug 2018

Något jag har gått och funderat på ett bra tag det är att göra en badrumsrenovering Sundbyberg. Vårt badrum har varit med sedan huset byggdes tror jag. Färgerna är inte de allra vackraste och sedan är det en dusch, jag skulle vilja ha ett badkar. Jag vill renovera badrummet helt och hållet. Byta kakel, byta klinkers, sätta in golvvärme och så vidare. En kompis till mig gjorde en badrumsrenovering Bromma, genom en firma och hon blev jättenöjd.

Hur mycket ska man göra på egen hand?

När det kommer till badrumsrenovering så är det ju en del saker man kan göra på egen hand, om man känner att man klarar av att göra det. Vi är ju rätt händiga så sätt, men det lutar ändå att anlita hantverkare via en firma att göra hela badrumsrenoveringen. Det eftersom det ändå är saker vi inte kan eller får göra. Som det med elarbeten, med golvvärmen och så vidare. Då är det ju bättre att anlita någon som har alla behörigheter till dettta att göra hela arbetet.

När är det dags?

Jag tror att jag vill se till att göra en badrumsrenovering ganska snart. Vi är ju snart inne i september och snart är julen här. Vore skönt med ett nytt, snyggt badrum innan det. Då kan man ju få ta sig ett julbad med, i sitt nya badkar. För ett badkar, det är ett måste för min del om vi ändå ska renovera.

Projekt: nallar

10 Aug 2018

De har en liten insamling i min kommun där man kan lämna in allt från mat till hygienprodukter, avlagda kläder och annat och allting kommer att skickas till behövande. Vet inte ens riktigt vilka behövande det handlar om, men jag fick veta om att det handlar om en heldel små barn. Nå, jag har inte särskilt mycket pengar och inte heller några barnkläder att lämna in, men jag har massor av garn och jag älskar att sticka, så jag har bestämt mig för att sticka 20 små nallar och lämna in. Det känns jättekul och fint!

Presentfunderingar

26 Jul 2018

I många fall, när familjemedlemmar fyller år, så brukar de få presenter av mig, som jag gjort själv. Då jag gör mycket DIY, så är det ju perfekt, tycker jag. Men nu är det så att min bror, han ska fylla jämnt. Då räcker det inte riktigt med att ge bort hemmagjorda saker, eller det tycker inte jag i alla fall. Jag har lite fundering på att köpa en tubkikare. Han har nämligen önskat sig just en tubkikare. Eller ja, vi får kanske lägga ihop till en sådan samt något mer. 

Ordna en födelsedagsfest

Vi har även tänkt att ordna med en födelsedagsfest, som han inte ska få veta om, i förväg. Vi har tänkt att kidnappa honom till den. Han ska tro att han ska ut på en middag med sin familj bara och så ska vi sedan ta honom till en lokal som vi ska hyra och så ska alla vänner och hela släkten vara med. Jag tror han kommer att uppskatta detta. Många av sina vänner har har inte träffat på ett tag. Har skickat inbjudningarna och även fixat med lokalen. Ska bara fundera över maten med. Om vi ska ha catering eller om vi ska ställa oss och fixa själva. Det låter dock smidigast att det ska vara en cateringfirma som gör det, som lagar maten och även kanske ska servera. Om vi inte ska ha en buffé. Får höra med resten av familjen vad de tycker om detta och hur vi ska göra.

Kanske läge för ny mobil?

23 Jul 2018

iPhone mobiltelefon

Ni vet, min mobil gick ju sönder för ett tag sen och jag skickade på lagning. Fat jag vet inte, nu är jag liten sugen på att köpa en ny! Den andra var ju ändå gammal, typ. Alltid kul med nya mobiler med, och det kommer ju nya modeller hela tiden. Frågan är vilken som är den bästa mobilen? Man vill ju köpa den bästa smartphone man kan, men vet inte vilken modell man ska välja då. Kanske ta en iPhone igen, eller ska man satsa på en Sasung eller oneplus? Det är kanske bra att kolla runt på lite olika, så att man får den mobil man vill ha. 

Jämföra på nätet

Det finns ju värdefull information att hämta på nätet. Om man vill jämföra menar jag. Det finns ju såna bäst i test sidor, som samlar en massa olika modeller av telefoner, jämför dem med varandra och så kan man även se vart man kan köpa den billigaste. Det är ju det man ska göra, alltså jämföra på en sån sida. Då slipper man ju göra det på egen hand. Det är lättare att läsa färdiga artiklar och få bra listor som visar vilka som är bra.

Ska fundera lite

Jag ska kolla av bäst i test och sedan fundera lite på vad för telefon jag ska köpa. Men det kommer nog i alla fall troligen bli att jag köper mig en ny. Det tycker jag att jag är värd.

 

Sticka

10 Jul 2018

Jag tänkte dela med mig lite av en av mina stora passioner idag. Stcikning är något jag återkommer till gång på gång. Det spelar ingen roll hur massiva mina utsvävningar blir ibland, men snart nog sitter jag och stickar igen. Det är otroligt rogivande att sticka och jag föredrar det framför att fippla med telefonen alla dagar i veckan. Det är så skönt och avkopplande att det lätt blir till ett beroende. Jag stickar sällan på stora projekt, tvärtom gillar jag små.

Delar med mig av en grundkurs i stickning som jag fann på Youtube och hoppas att inspirera någon att börja.

Smarta tips på hur man lätt förändrar i hemmet

28 Jun 2018

Jag satt på nätet häromkvällen för att leta efter fönstertips egentligen men så sprang jag på en annan artikel, om enkla sätt att göra om i hemmet. Det är alltid trevligt att göra om lite och särskilt om man inte behöver göra så mycket, eller stora renoveringar. Det kan räcka med lite och man får ett helt nytt utseende. Som det här med att byta ut knoppar och handtag på lådor, skåp, garderober med mera. Det kan göra en stor skillnad.

Fler smarta tips hur man gör

En sak, som många inte vågar, det är att måla taket, i en annan färg än vitt! Men testa, det ger rummet en hel annan karaktär! Panelklädda väggar är även det ett ganska lätt sätt att förändra ett rum. Billigt kan det bli också, för om du väljer att måla panelen går det bra att använda det absolut billigaste materialet. Även vinylgolv kan kan måla om man vill, för att få ett nytt utseende på det. Sen är det ju som så att med färg kan man förändra en hel del. Så måla möbler och annat och de känns som nya!

Fixa egna lösningar

Att göra en massa DIY lösningar är inte heller det fel. Där kan man få fram en massa nya saker och det på ett enkelt sätt. Ska framöver ge er fler tips på såna saker i denna blogg, så håll utkik efter det! Det vill ni inte missa

 

Ett eget hem på Mallorca vore nåt

18 May 2018

Jag råkade ha på tv:n häromdagen, då det var ett program, som jag fastnade i. Det handlade om olika människor som letade bostad i ett annat land. En plats i solen tror jag att programmet hette. Denna gång var de och letade hus på Mallorca. Jag fastnade ju totalt i detta program. Mäklaren tog med paret till flera olika hus, som matchade vad de sökte eller vad de ungefär letade efter. Det var kul att få se. Jag känner att jag är lite sugen på köpa hus på Mallorca jag med.

Hur gör man?

Då var ju frågan, hur gör man för att skaffa ett hus på Mallorca? Det måste ju vara smidigaste att gå via en mäklare. Jag har inte varit på Mallorca på flera år, så har inte koll på vilka ställen som är så att säga bäst. Men det borde ju en mäklare veta. Kanske man skulle ta en resa ner och kolla läget?

Ta en semesterresa först

Jag vet, det var inte länge sen jag var i Mexico, men det vore trevligt att åka till Mallorca med. Man kan ju säga att det blir som en studieresa om man vill kika på hus och kanske prata med en mäklare. Då är det ju inte fel att kombinera lite semester med det, eller hur. Sen vet jag ju inte om jag går vidare med det, men då finns det i alla fall möjlighet för det. 

Jag ska åka på semester

8 May 2018

Jag har äntligen bokat mig en resa och ska åka på semester. Jag ser fram emot detta väldigt mycket och räknar redan ner dagarna. Jag har tidigare kikat på resor till Mexico, men nu bestämde jag mig och bokade en resa till Mexico med Inca Tours. Det ska bli så spännade, jag har aldrig varit där tidigare, men tänkte att jag ska läsa på mer om detta land innan jag åker. Det jag vet om Mexico är att landet är varationsrikt och att det ska finnas mycket att se både gammalt och nytt. Har även för mig att det är där det finns av indiankulturer som Mayafolket och Aztekerna.

Ska bli så kul!

Det har varit länge sedan jag hade en resa att se fram emot och när jag kikade på resor till Mexico hos Inca Tours, så kände jag det, att varför inte! Jag har ju råd just nu, så då slog jag till. På Inca Tours hemsida så stod det att man kan åka på olika rundresor. Bland annat kan man få göra detta:

  • Stadsrundtur med besök på antropologiska museet
  • Heldagsutflykt till den arkeologiska platsen Teotihuacán
  • Stadsrundtur samt utflykt till Indiansamhället San Juan Chamula och Zinacantan
  • Heldagsutflykt till Uxmal en av Mayakulturens betydelsefulla städer, samt ruinerna vid Kabah
  • Utflykt till den storslagna ruinen Chichen Itza

Sedan så har de även andra rundturer att välja mellan så att man får se hela landet. Det kanske går att boka till senare, ska kolla upp detta.

Små barn ska sitta säkert i bilen

26 Apr 2018

Vet ni, jag har sett allt för många slarva med hur de låter sina barn sitta i bilen. De missar att de ska ha rätt sorts bilbarnstol, de sätter inte på bältet på barnen, och de sitter där det finns airbags. Jag brukar ju köra mina brorsbarn lite då och då, och har därför köpt en bilbarnstol att ha i min bil. Det så att min bror ska slippa koppla loss den de har. Det är inte mycket pengar det handlar om att köpa en bilbarnstol och det är värt det då barn ska sitta säkert i bilen. Jag trodde det fanns en större medvetenhet hos folk nu att det ska vara så. När jag och brorsan var små, så var det ju inte så noga alls, men nu på 2000-talet, så trodde jag alla visste hur viktigt det är.

Barn ska sitta bekvämt

Utöver att barn ska vara säkra i bilen, så är det även viktigt för små barn att sitta bekvämt och ha det bra. Jag har sett bilder på den barnvagn vår mor använde för oss, när vi var små, den såg väl inte så kul ut. Min bror satsade på att köpa en Bugaboo Buffalo till sina barn. Där har vi en barnvagn som är perfekt för små barn. En Buggaboo barnvagn har skapats för barn i första hand och det är ju precis så det ska vara tycker jag.

Dags att storstäda hemmet

22 Apr 2018

Jag tycker det är så skönt att vi är på väg mot vår och sommar, det är på tiden. Känns som vintern aldrig velat ta slut. Jag brukar varje vår/sommar göra en storstädning Stockholm, för att röja ut vintern från hemmet så att säga. Det känns skönt när det är gjort, men mindre kul när man gör det. I år funderar jag på att anlita en städfirma som gör storstädningen åt mig. Det kan vara skönt att låta en städfirma Stockholm ta tag i detta, så kan jag lägga tiden på annat. Storstädar gör jag ju även till vintern sen, så kanske kan göra det själv då.

Skönt att få lite hjälp

Storstädningar tar ju alltid sin lilla tid. Det är ju då man städar precis allt. Så att låta en städfirma göra det, kan nog vara bra. Om inte annat så går det bra mycket fortare än om jag gör det. Mina storstädningar tar oftast en hel helg. Men då stressar jag förvisso inte med det heller. Det ska inte stressas tycker jag. Men vi får se, det är ju snart dags att bestämma mig, om jag ska göra själv, eller inte. Det kan ju dock vara skönt att få hjälp med städningen för en gångs skull. Städar ju mycket annars själv, så det kan man väl vara värd att anlita nån? 

Det lutar åt att anlita en städfirma Stockholm, man kan ju nyttja RUT med, så då blir det inte så dyrt!

← Earlier posts