Tips kring takläggning

Om du vet med dig att det är dags att byta ut ditt tak, då är det ett par saker du bör tänka på. Det du bör lägga tid på, det är att hitta en riktigt bra takläggare i Stockholm. Du gör dig själv en stor tjänst att lägga både tid och energi på det. Du bör kontrollera att takläggaren är seriös. De ska ha f-skatt, vara momsberättigade samt ha en ansvarsförsäkring. Du bör alltså inte lägga fokus på pris, även om det i sig kan vara viktigt. Att ha en bra personlig kontakt är även det viktigt. Det är inte fel att läsa tidigare omdömen från andra kunder. Be även om referenser från dem.

Vad kostar det att lägga tak?

Det är svårt att säga ett exakt pris vad det kostar att lägga om just ditt tak. Det beror på vilken takläggare du väljer. Var du bor kan påverka priset och sedan även storleken på själva projektet. Ett litet tak kostar ju mindre att lägga än vad ett stort tak kostar. Det kan vara smart att ta in offert från flera olika företag, för att jämföra vad det kostar och vad du får för pengarna.

Skriv avtal

När du har hittat en takläggare i Stockholm du vill anlita, se till att skriva ett tydligt avtal med dem. I avtalet ska det framgå vad för arbete som ska göras och vad som ingår och vad det kostar samt hur lång tid det ska ta. Kolla även att ROT-avdraget står med. 

30 Aug 2021