Fönsterbyte på enkelt sätt

Ska du byta ut de fönster du har hemma mot nya? Det är inte så svårt som du kanske tror. Ofta är det så att du kan få Fönstermontage - steg för steg guide med de fönster du köper, eller att du kan få hjälp av det företag du köper dina fönster hos. 

Innan det är dags för fönstermontage så kan det ju vara bra att välja ut vilka fönster du ska köpa. Du har flera olika val att göra, som material. Vanliga material är trä, aluminium och PVC. Andra val att göra är formen på dem, om de ska vara öppningsbara eller fasta samt att det även finns lite andra val.

Att montera in dina nya fönster

Efter att du valt ut och köpt hem nya fönster, så ska du förbereda för installationen. Detta innebär att du ska ta bort det gamla fönstret, rengöra området runt fönsteröppningen och se till att det är tillräckligt stort för det nya fönstret. Om det behövs kan du också förstärka fönsteröppningen för att stödja det nya fönstret.

Sedan kan du se till att montera in det nya fönstret på rätt sätt. Detta innebär att installera fönsterkarmen och därefter fästa glaset på plats. Det är viktigt att se till att fönstret är ordentligt isolerat för att undvika luftläckage och förbättra energieffektiviteten.

Ta hand om dina fönster

Du bör se till att ta hand om dina fönster på bra sätt, ge dem rätt underhåll samt att du även kan välja att få fönsterservice för att ge ditt hem ett nytt utseende

15 Mar 2023