Bygga hus på egen hand?

Om man ska bygga ett hus, så finns det oftast två sätt att göra det på, antingen på egen hand, eller genom att anlita ett företag som bygger nytt, och då nyckelfärdigt. Sedan är det så klart att man kan göra det till hälften själv och till hälften få det gjort genom en firma. Allt hänger ju på hur händig man är själv och hur ens budget för att bygga hus ser ut. Funderar du på att bygga nytt, istället för att köpa ett färdigt hus, så är det dock en del saker att tänka på.

Fördelar och nackdelar med att bygga nytt

Självklart finns det både fördelar och nackdelar med att bygga en helt nytt hus. En av de allra största fördelarna med att bygga hus själv, är att man kan få det precis så som man vill ha det. Det går att i detalj få ritningar som blir så som man alltid drömt om. En av nackdelarna, är att det kan rusa väg i kostnader. Ofta ska det köpas en tomt, samt sedan ska huset byggas på denna tomt och så vidare.

Vad passar bäst för er?

Om ni har planer på ett hus, färdigt, eller bygga själv, så är det bra att ta reda på vad det är just ni har behov av. Är ni en familj med flera barn är det bra att bo nära skola och dagis, samt kanske ha en trädgård. Läs gärna andra tips kring att bygga nytt och att köpa färdigt på nätet.

20 Jan 2018