Fullspäckad helg

Helgen som varit har varit fullspäckad. I fredags var jag på första hjälpen kurs. Har länge tänkt lära mig första hjälpen och nu fick jag äntligen påbörja kursen! Sedan, på lördag och söndagen har jag haft folk hemma. Jag har startat en pysselverkstad nämligen, som ska ses varannan månad är det tänkt. Första gången var nu i helgen då. Vi är ett gäng på 10 personer, som alla har olika erfarenheter av pyssel och DIY. Så vi tänkte vi ska lära av varandra samt att även nybörjare får komma med om de vill. Denna gången stod jag för maten, men är väl tänkt vi ska turas om. Jag bjöd på en jättegod gryta på söndagen, som jag bara måste dela med mig av.

Bygårdens köttgryta 

Jag hittade detta recept på nätet och hade inte gjort den tidigare, men den blev supergod så ska göra den igen. Här får ni receptet.

Ingredienser

750 g benfri högrev
2 msk smör 
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 tärning köttbuljong
2 gula lökar
2 stora morötter
ca 300 g kålrötter
1 purjolök
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
3 msk hackad färsk timjan

Gör så här:

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra.
Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka under lock ca 30 min.
Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka.
Skiva purjolöken och lägg ner i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.

Servera med kokt potatis och bröd.

14 Oct 2018