Julpynta uterummet

Jag har ju den stora turen att ha ett inglasat uterum här hemma. I detta uterum har jag inrett med utesoffor, ett bra bord och även en hel del saker man annars har inne. Det är ju fördelen med att ha det inglasat, att man kan inreda det som om det vore ett vanligt rum. Vi har värme här inne med, så det är precis som inne, fast att vi kan öppna upp det om sommaren. Nu när det snart är jul, så blir det ju en hel del pyntande, både inne och i uterummet. Givetvis så har jag även en massa julpyssel igång. Jag älskar att tillverka eget julpynt!

Gör ditt eget julpynt

Om även du gillar pyssel och DIY, så varför inte testa att göra lite julpynt. En kul grej att göra, det är en egen snöglob. Så här gör du:

Använd en tom glasburk och dekorera den med något juligt. Det finns olika alternativ hur du kan göra. Antingen kan du limma fast en liten gran i locket och fylla burken med glitter och vatten. Du kan också välja att inte ha något vatten i alls. Limma i stället glitter på glasburkens kanter så ser det ut som snö.

Girlanger är annars ett tacksamt pyssel att göra och det går göra lätt med snygga papper, lite snöre och sedan bara klippa ut former av pappret och fästa snöret i dem.

19 Dec 2021