Tänk att uppfinna något nytt

patent på uppfinning

Vem drömmer inte om att uppfinna något som ingen annan har, som man sedan kan tjäna en massa pengar på? Det är vi nog rätt många som tänker att det inte vore fel om man så säger. Sedan är det ju inte alla som kommer längre än att tänka på det. Om man uppfinner något, så gäller det att söka patent på det. Det så att ingen annan kan ta den idén från en så att säga. På tal om uppfinningar, läste häromdagen i tidningen om en ung grabb som kommit på en ny sorts bastuhandduk. Det var ju häftigt och hans mamma såg till att söka patent med, så det var ju smart. 

Företag måste skydda varumärken

Patent söks ju för att skydda det man uppfunnit. Företag måste göra det samma med sitt varumärke. Det kan de göra genom så kallat varumärkesskydd. Så om man skapar en uppfinning och samtidigt vill ha ett företag för att själv kanske lansera det. Då är det bra att skapa ett varumärke och skydda det med ett varumärkesskydd.

Vad skulle man kunna uppfinna?

Jag har lekt med tanken många gånger detta med att uppfinna något nytt. Men så fort jag tänkt att jag haft en bra idé så har jag sett att det redan finns. Så det är nog inte så lätt att kanske göra just det. Men vem vet, en dag kanske jag får en snilleblixt och kommer på något nytt som alla kan ha nytta av!

29 Oct 2019