Vad är egentligen DIY?

DIY står för Do It Yourself, alltså, gör det själv. Detta utryck är något som har funnits med bra länge, och det kan omfatta i stort sett allt som har med pyssel att göra kan man säga. På nätet kan man hitta mycket DIY-tips om man söker runt lite. DIY är när man gör något själv istället för att köpa det och det kan även vara att man uppfinner något helt nytt, som gör ens egen vardag mycket lättare. Ofta går det att hitta en mängd bra tips på olika bloggar, eller på Pinterest till exempel. Det finns egentligen inga rätt eller fel, utan huvudsaken är att det är saker man gör på egen hand så att säga.

Vad ska du göra själv?

Om du är sugen på att testa detta med DIY, så är det en bra början att googla runt på det och se vad andra har gjort. Det finns många gånger beskrivningar på hur de gjort, samt bra bilder på steg för steg till exempel. Du har även flera forum och grupper att bli medlem i om du vill där det diskuteras allt mellan himmel och jord som rör just DIY.

Det kan vara pyssel, det kan vara att förbättra något, det kan vara att baka, ja det kan vara vad som helst, som man tillverkar med sina egna händer. Antingen genom att skapa det från scratch, eller genom att ta något och göra om det till att bli något helt annat. 

20 Jan 2018